PROF. DR. BÜLENT GÖRENEK WASHİNGTON'DA ANLATTI: KALP ÇARPINTILARI FELCE NEDEN OLABİLİYOR
PROF. DR. BÜLENT GÖRENEK WASHİNGTON'DA ANLATTI:  KALP ÇARPINTILARI FELCE NEDEN OLABİLİYOR

Washington'da 17-19 Mart tarihlerinde yapılan Amerikan Kardiyoloji Koleji Kongresi'ne davet edilen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Görenek, bazı kalp çarpıntılarının felce neden olduğunu ifade etti. Görenek bu konuda ; “Özellikle kalbin kulakçıklarının seyirmesi şeklinde olan ‘atriyal fibrilasyon’ denen hastalık önlem alınmazsa maalesef beyine pıhtı atılması ve kalıcı felçle sonlanabiliyor. Onun için bu hastalarda pıhtı önler ilaçların doktor kontrolünde kullanılması hayati önem arz ediyor” dedi.

Amerikan Kardiyoloji Koleji Kalp Çarpıntıları Liderlik Konseyi üyesi de olan Prof. Görenek, hastaların çarpıntı şikayetlerini önemsemelerinin ve bu tür yakınması olanların mutlaka bir kardiyoji uzmanına başvurmasının çok önemli olduğunu ifade etti.